За літо картоплю підгортають щонайменше два рази: перший у червні, другий — приблизно через три тижні після першого. Але з кожним підгортанням картоплі стає тільки краще, тому якщо ви зробите це втретє і вчетверте, то вона почуватиметься тільки краще.

Розберемося, коли підгортати картоплю перший раз. В середньому обробку проводять через два-три тижні після посадки. За цей час сходи піднімуться на висоту 6-8 см. Їх присипають землею так, щоб над землею залишилося не більше 2-3 см верхівки.

Перше підгортання картоплі проводять, як тільки з землі з'явиться перше листя. Кущики повинні досягти всього 7-10 см у висоту і можна приступати до процесу. Це підгортання врятує їх від поворотних заморозків та стимулює зростання кореневої системи.

Перше підгортання картоплі, як правило, проводять через 2-3 тижні після посадки, коли сходи-Листики досягти у висоту 5-8 см від рівня ґрунту (на думку деяких садівників, краще це робити після досягнення 10-15 сантиметрів).