Обід у Франції має неймовірне значення. Кожен, хто був у цій країні, з подивом спостерігав, як з 12 до 14 годин пустіють офіси, аудиторії, магазини: для французів настає священний час обіду. Він найчастіше теж досить легкий: суп, салати, м'ясні чи рибні закуски, овочі, неодмінний сир та десерт.Apr 11, 2020

Незважаючи на докази вчених, які закликають до дробового п'ятиразового харчування, кожен справжній француз традиційно їсть 3 рази на день. На сніданок у Франції прийняті тости або млинці з олією та конфітюром. Обід – це сендвіч та маленьке тістечко з найближчої булочної або комплексного меню в кафе.

Швидше о 12:00, оскільки сніданок був дуже легким. Якщо ви хочете перекусити в цей час в кафе або ресторані, то краще прийти або до 12:00 або вже 13:30, або доведеться трохи почекати або відправиться гуляти по місту в пошуках вільних столиків.

Вечірня їжа, о 6-7 годині вечора, називається обідом (le dîner) і також передбачає кілька страв: аперитив, зелений салат, гаряче блюдо (м'ясо з гарніром), сирна тарілка (кілька сортів сиру, нарізаних невеликими шматочками і викладених на спеціально передбачену для цього тарілку) і каву з солодощами часто …