Червень – місяць полуниці (суниці). У перші дні літа йде полуниця з Рязанської області, ранні сорти з Криму та Краснодару. Підмосковна полуниця відкритого ґрунту з'являється на початку – середині червня, залежно від погоди початок сезону може коливатися.

Свіжу полуниці, як і будь-який десерт, краще вживати після їжі, а не натщесерце. Пов'язано це з тими ж кислотами, які можуть негативно впливати на слизову оболонку шлунково-кишкового тракту.

«Ранні полуниці можна їстиале в невеликих кількостях – не більше 100-150 г на день. Але дітям до 6-7 років її давати не можна. Пізнішу ягоду давати дітям можна, можливо, Але теж у невеликих порціях – не більше 100 г на день. Краще ягоду є зі сметаною чи вершками — якщо у вас немає проблем із надмірною вагою.