Шипшина гайкова – це листопадний чагарник, примітний своїми світло-рожевими квітами, які з'являються. навесні та на початку літа.

Традиційно збирання ягід розпочинають наприкінці серпня. До цього моменту вони набувають яскраво-червоного або помаранчевого кольору, стають щільними, корисними, насиченими вітамінами та мінералами. Закінчити збір шипшини слід у жовтні чи листопаді, залежно від регіону вирощування та погодних умов.

Плоди починають дозрівати у серпні, і продовжується цей процес до середини жовтня, тому зібрати врожай за один раз не вийде. Останні плоди потрібно зняти з куща до заморозків, інакше вони можуть втратити свої властивості.

Чому троянда перероджується в шипшина До першої відносяться помилки, які відбуваються в процесі щеплення, це, наприклад, несумісність підщепи та щепи або неправильний вибір місця для проведення процедури, коли під щеплею залишають одну або кілька нирок шипшини.