У середньому пиво замерзає при температурі -2°С, однак кріплені сорти можуть зберігати рідкий стан до -5 градусів.

Якщо щільність газу велика і тара щільно закупорена, пиво замерзає при температурі -8-9оС протягом 10 годин.

Пити розморожене пиво можна, але найчастіше гидко – смак змінюється, напій перестає пінитися, випаде неприємний протеїновий осад і майже повністю виходить вуглекислий газ. У скляній пляшки може вибити кришку (при замерзанні вода, що входить до складу пива, збільшується в обсязі), відірвати шийку або дно.

Чому небажано повністю заморожувати пиво? Пивна банка чи пляшка може луснути. За кілька годин у морозильній камері пиво замерзне, і додатковий тиск, що створюється у пляшці, може призвести до зриву кришки або, що ще гірше, до поломки самої пляшки.