Усі думають, що сир треба посипати тертим зверху на піцу, але це не так. За класичною рецептурою, його потрібно покласти на тісто, відразу ж після того, як промазали томатною пастою. Тобто першим шаром відразу після пасти йде сир. May 27, 2021
Сир в піцу кладеться двома шарами: один на корж відразу після томатної пасти, а другий – наприкінці. Перший шар сиру впливає її консистенцію, другий – на смак.
Тісто (тонкі коржики) – основа для приготування піци. Зверху викладається начинка. Перший шар – кетчуп або томатний соус. Потім по черзі сир, м'ясо, овочі.
Правило № 3. По-перше, шарів сиру в піці має бути два. По-друге, перший шар обов'язково кладеться під начинку. Саме він розплавиться при запіканні та буде тягучим. А по-третє, співвідношення нижнього та верхнього шарів становить приблизно 60/40 відсотків.