Гарбузи готові до збирання зазвичай до середини осені через 3-4 місяці з посіву, коли рослина повністю розрослася, а стебла починають в'янути і відмирати. Збір слід починати в сухий день після перших коливань температури, але до сильних морозів або зниження нічних температур до -4°С протягом тривалого часу. Shahrivar 8

Укладати плоди треба плодоніжками вгору на полички, застелені соломою або газетою.Умови зберігання, що дозволяють зберегти корисність та смак гарбуза:

  1. темне та сухе місце зберігання;
  2. стабільна температура (від +5 до +10 С);
  3. добре провітрюється;
  4. плоди не повинні стикатися, оптимальна відстань 5-10 см.

Як зрозуміти, чи є гарбуз отруйний Наприклад, якщо гарбуз гірка на смак, отже, в ній у високій концентрації міститься отрута. У такому випадку потрібно виплюнути шматок, а сам плід викинути. Кукурбітацин не розщеплюється при приготуванні, тому важливо викидати уражені продукти.

Як зберігати гарбуз Забирайте їх на піддони, стелажі та полиці, застелені газетами чи папером. Зберігати гарбуз потрібно плодоніжками вгору. Якщо ви будете тримати овочі на балконі, накрийте їх чимось, щоб захистити від прямого сонячного проміння. Взимку краще загортати гарбуза у ковдру, щоб уберегти від холодів.