Рослина покращує функціонування серцево-судинної системи. Його рекомендують включати до раціону при гіпотонії, ішемії. Він має тонізуючу дію, тому корисний при апатії, слабкості, стресах, інтелектуальних навантаженнях та психоемоційних розладах.Aug 19, 2020

У народній медицині розмарин використовують при порушенні травлення, запорах, здутті живота та діареї. Фахівці стверджують, що протизапальні та стимулюючі властивості активних речовин розмарину допомагають регулювати рух їжі у шлунково-кишковому тракті.

У чому шкода розмарину Є люди, яким варто зменшити кількість розмарину у стравах: вагітні жінки; страждають від хвороби Крона, виразки шлунка чи коліту; гіпертоніки.

густої крові, уповільненому кровотоку – речовини у складі розмарину розріджують кров, покращують кров'яне тиск, Розширюють стінки судин. Завдяки цьому покращується не лише пам'ять, а й реакція.