Однак квасоля, горох та інші зернобобові (тобто бобові в сухих зернах) — досить важка для травлення їжа, тому їх потрібно вживати з обережністю людям із захворюваннями травної системи та хворим на подагру. Краще не їсти їх разом із хлібом, грибами, горіхами.Feb 2, 2018

Сапоніни: боби стають «музичним продуктом» через те, що містять сапоніни. Рослину вони захищають від комахи, а ось при приготуванні для нашої їжі утворюють мильну пеню на поверхні каструлі. Вони не дають засвоюватися білкам, внаслідок чого відбувається застій вмісту кишечника та газоутворення.

Боби – Найкраще рослинне джерело білка. У них містяться всі незамінні амінокислоти, вуглеводи та комплекс вітамінів групи В. Коли в Японії була введена заборона на м'ясо під страхом смертної кари, всі жителі почали вживати лише бобовий «м'ясозамінник». Калорійність бобів – 56,8 ккал.

Корисні властивості бобових: Очищення кишечника від накопичених на стінках харчових мас Налагодження всмоктування тільки речовин, що надійшли. Виведення токсинів, продуктів розпаду, шлаків, надлишкової води. Поліпшення стану шкіри, нігтів, волосся та усунення набряків.