Відмовитися від вживання великої кількості меду слід людям із цукровим діабетом, зайвою вагою, алергікам та маленьким дітям, Розповіла «Москві 24» дієтолог Наталія Круглова. Із чим не можна пити чай? «Мед відноситься до доданих цукрів, тобто він за калорійністю дуже близький до звичайного цукру.

Мед протипоказаний при алергії, індивідуальній непереносимості, загостренні гастриту та виразки, панкреатиті, гіпервітамінозі, сечокам'яній хворобі. З обережністю вживати продукт слід тим, хто страждає від ожиріння і діабету, а також вагітним і жінкам, що годують.

Його використовують при лікуванні ран, опіків, при обмороженні, застосовують при туберкульозі легень, ангінах, захворюваннях шкіри, слизової оболонки рота, додають у лікувальні зубні пасти та креми.

Але натуральний мед дуже популярний і у кардіології. Вчені з'ясували, що мед чистить судини, розчиняючи холестеринові бляшки, живить серцевий м'яз глюкозою та калієм, знижуючи ризик розвитку аритмії та стенокардичних нападів, мед допомагає від гіпертензії, ішемічної хвороби серця, аритмії.