Шкода червоного вина Іноді непереносимість гістаміну спричиняє запаморочення, нерегулярне серцебиття або підвищений кров'яний тиск. Викликає старіння клітин. Регулярне вживання вина призводить до швидкого старіння шкіри.

червоне вино покращує роботу мозку та зміцнює імунітет нервових клітин; завдяки йому піднімається рівень естрогену – гормону, необхідного для здорового стану кісток; келих червоного вина та регулярне вживання риби забезпечують нормальну роботу серцево-судинної системи.

Як з'ясували іспанські вчені, безалкогольне червоне вино добре знижує тиск та знижує ризик серцево-судинних захворювань. Це відбувається за рахунок того, що в крові збільшується рівень оксиду азоту, який дозволяє знижувати як систолічне (верхнє), так і діастолічне (нижнє) кров'яне тиск.