Навіть один шматочок сиру з пліснявою загрожує проблемами із травленням та здуттям живота, якщо у людини є алергія на казеїн та непереносимість лактози. Про це розповіла лікар-дієтолог клініки інституту харчування РАМН Юлія Панова. Вона підкреслила, що особливо в цьому плані небезпечні сири рокфор, дорблю, камамбер і бри.8 Aug 2019

Найбільшої шкоди людям, які страждають на алергію, може завдати сир з пліснявою – Камамбер, Брі, дорблю та інші, пише aif.ru. Такі сири можуть виділяти токсичні речовини. Тому продукт протипоказаний ще й дітям до п'яти років, вагітним та дорослим людям, у яких є проблеми ШКТ.

Цей продукт відрізняється високим вмістом солі та жирів, які у великих кількостях можуть принести шкода. Надмірне захоплення сирами з цвіллю може призвести до дисбактеріозу та проблем з кишечником – такий шкода можливий при вживанні понад 50-100 г такого сиру на добу.

Цвіль може викликати кашель, риніт, алергічний кон'юнктивіт та бронхіальну астму, але тільки за наявності чутливості до цвілі. Вживання «заражених» продуктів може викликати слабкість, різке нездужання, біль голови, запаморочення, нудоту і блювання.