Варто з обережністю вживати фрукт людям, які страждають на хронічні запори, з проблемами ШКТ, при виразці, гастриті, коліті, оскільки груша сприяють подразненню слизової оболонки шлунка Плоди кислих сортів заборонені людям похилого віку, оскільки погіршують розлади нервової системи і важко засвоюються організмом.
Кому не рекомендується є груші
- у вас гастрит, виразки шлунка чи інші захворювання шлунково-кишкового тракту;
- людям похилого віку краще відмовитися від вживання кислих плодів, тому що вони посилюють розлади нервової системи;
- не їжте перестиглі грушітому що це призведе до розладу шлунка.
Груша відварена має сечогінну, жарознижувальну, антисептичну дію. З цією ж метою використовують і грушевий відвар, він рекомендується при нирково-кам'яній хворобі. Сік та відвар плодів застосовують як сечогінний засіб та призначають при жовчнокам'яній хворобі. Унікальна властивість груші – Вона природний антибіотик.
У грушах багато фолієвої кислоти, яка важлива дітям, вагітним жінкам і тим, кого хвилює проблема кровотворення. Груша дуже корисна для серця взагалі та при порушеннях серцевого ритму зокрема.