Харчова добавка Е920 використовується як покращувач якості та стабілізатор кольору. Найчастіше цю речовину можна зустріти у складі хлібобулочних виробів. З його допомогою готової продукції надається рівномірніший колір, а також збільшується обсяг.

L-цистеїн застосовується для створення добавки Е920, яка відноситься до групи антифламінгів – речовин, що покращують борошно та якість готових продуктів. Харчова добавка Е920 виробляється шляхом гідролізу кератинсодержащих тварин продуктів кислотними розчинами.

Літерно-цифровим кодом позначається амінокислота L-цистеїн, яку пекарі додають в тісто для посилення його пишності та покращення смаку хліба. Найдешевша сировина для вилучення L-цистеїну – людські волосся.

Види добавок:

  • Цукор та різні підсолоджувачі. До них можна віднести ваніль, мед тощо.
  • Сіль. Це головний компонент, без якого складно приготувати смачний хліб.
  • Різні спеції. З прянощів часто додають коріандр і кмин. …
  • Горіхи, висівки. …
  • Ягоди, овочі та фрукти. …
  • Крупи.