Там її додають у каррі, супи, рибу, м'ясо і морепродукти, а також різні напої, наприклад, чай. Лемонграсс відмінно поєднується з іншими прянощами – часником, кінзою, перцем чилі.

В Азії лемонграс – невід'ємна частина кулінарного життя: його кладуть у салати, супи та соуси, присмачують рибу та м'ясо, а також використовують як основу для смачного автентичного напою, що готується дуже просто та користується великою популярністю.

Чай з лемонграсу: як заварювати, рецепти нарізати стебла рослина лемонграс тонкими кільцями до 5 мм (або взяти чайну ложку сушеного листя) і покласти їх у чайник для заварювання; залити водою 80-90 градусів; наполягати протягом 5-15 хвилин. Пити напій слід гарячим чи охолодженим.

Лемонграсс – популярна приправа в азіатській та карибській кухні. Стебла злакової рослини цимбопогон дрібно ріжуть, розтирають у пасту або сушать. Приправу з цитрусовим смаком кладуть у каррі, супи, м'ясні та рибні страви, страви з морепродуктів, напої. Харчова цінність на 100 р.