Суміш каррі використовується для приготування соусів до рису, у приготуванні овочів та бульйонів. В Індії та інших східних країнах каррі використовують переважно для приготування специфічних концентрованих соусів для рису. У суміші каррі містяться різноманітні спеції, що мають різноманітні корисні властивості.

Каррі – Приправа з гостро-солодким смаком, що має азіатське коріння. Вона чудово поєднується з овочами, рисом і всі види м'яса. Куркума, що міститься в ароматній суміші, надає страві рудуватий відтінок, а композиція з перців, коріандру та інших прянощів додає в нього нові, напрочуд м'які відтінки смаку.

Їдять це блюдо не паличками, а звичайними ложками. Каррі прийшло в Японію десь 150 років тому, і подавалося як незвичайна англійська кухня, так як Індія в цей час була колонією Великобританії.