З базиліком поєднуються томати, шпинат, квашена капуста, яйця, сир та паста, з цієї пряності виходять смачні соуси для макаронів. Улюблений італійцями соус песто готується лише з базиліком! Важко уявити кетчупи, підливи, заправки та всілякі соуси для салатів без цієї вишуканої приправи.

7 рецептів з базиліком

  • Соус песто Яскравий соковитий песто найкраще приготувати із зелених сортів базиліка. …
  • Паста з соусом песто.
  • Спагетті болоньєзе з базиліком
  • Гаспачо з базиліком
  • Грузинський овочевий салат з горіхами.
  • Брускетта з помідорами та базиліком
  • Домашній лимонад з базиліком

10 червня 2021

Свіже листя і сушені базилік використовують при приготуванні найрізноманітніших салатів, страв грецької, італійської, азіатської, французької та кавказької кухні. Базилік додають у страви з м'яса, риби, в овочеві консерви та соління. Базилік чудово поєднується з помідорами, квасолею, капустою, бобами.