Температура нагрівання духовки для приготування страв горщиках, що рекомендується у різних рецептах, може різнитися. Однак у більшості випадків для приготування овочевої страви достатньо 160 градусів Цельсія, для отримання жаркого або рагу з м'яса з овочами – 180 градусів і для чисто м'ясної – 200 градусів.

! Ставити горщики слідує в холодну духовкуінакше через різницю температур горщик може тріснути. ! Не можна ставити гарячий горщик на холодну поверхню, при цьому може утворитися тріщина.

Її можна розпочати є відразу, а далі. у міру звільнення горщик від вмісту, шматочки «стінок» обережно відламують та їдять. Супи або бульйони у звичайних горщиках належить перекладати ополоником у тарілку, м'ясо та овочі (якщо вони там є) подрібнити ножем та виделкою, а сам суп є ложкою.