Для приготування буде достатньо 12-17 хвилин. Температура духовки – 200 градусів. Багато кухарів використовують маленьку хитрість – за пару хвилин до готовності підвищують температуру духовки до 240-250 градусів.. При цьому начинка краще схоплюється, а піца виходить красивішою та рум'янішою.Feb 13, 2020
Італійська піца випікається швидко та за високої температури. Якщо хочете максимально наблизитися до «оригіналу», чиніть приблизно так само: розігрійте духовку і деко, на якому будете випікати до 220-240ºС – для дріжджового тіста і приблизно до 200ºС – для піци на листковому тесті.
При прямому жарі потрібно дотримуватись температури 220-230 градусів цельсію. При непрямому, температура гриль має бути близько 190-200 градусів цельсію. Незалежно від того використовуєте ви вугільний, газовий або керамічний гриль, при використанні каменю піци, тримайте температуру між 230-250 градусами цельсію.
Для такого випадку вибирається особливий температурний режим: спочатку слід відрегулювати температуру близько 180 градусів і готувати піцу протягом 40-50 хвилин, а в кінці слід підвищити температуру та пекти піцу до готовності.