На момент установки дека в духовку температура всередині має бути на рівні 110-120 градусів, а вологість, що забезпечується за рахунок дека з водою, 70-85%. Через 2-3 хвилини температуру необхідно підвищити до 240-250 градусів, включити конвектор та випікати хліб у такому режимі 25-30% від загального часу.

Найкраще випікати хліб за температури 160-170 градусів. Треба поставити форму з хлібом на нижній рівень духовки і випікати не менше 30-40 хвилин. Тасим чином хліб пропечеться добре і центр не залишиться сирим. Чим більший розмір хліба, тим більше часу треба його випікати – не менше 40-45 хвилин.

Підготовлений хліб випікайте у розігрітій духовці 45-50 хв. Якщо кірка буде рум'янитися занадто інтенсивно, прикрийте верх хліба фольгою або зменшіть температуру до 200 °З. Форму вийміть із духовки, залиште на 5 хв., після чого акуратно перекладіть хліб на ґрати до повного остигання.

Коли потрібно розігрівати духовку заздалегідь Візьмемо, наприклад, хліб. Тепло, до якого розігрівається духовка, допомагає дріжджам підняти тісто на максимально можливу висоту до того, як буханець набуде своєї кінцевої форми. Якщо помістити тісто в холодну духовку, хліб вийде плоским, сухим і погано жуватиметься.