Бланшування позбавляє деякі овочі від гіркоти (наприклад, цикорій, листову капусту), неприємного запаху або надто гострого смаку. Наприклад, бланшування робить цибулю куди делікатнішою. Sept 2, 2015
Бланшування допомагає підготувати овочі до заморожування. Після короткої теплової обробки вони довше зберігають свій колір та смакові якості. Після такої обробки у деяких продуктів, наприклад, у помідорів або кальмарів, легше знімається шкірка.
Бланшуванням відбілюють кістки, м'ясо, видаляють специфічний запах продуктів або їхню надмірну гіркоту, і так далі. Бланшування – Найпростіший спосіб очистити від шкірки арахіс та мигдаль.
Бланшують (фрукти, овочі, зелень, рибу) для того, щоб:
- зробити білими кістки та м'ясо;
- зберегти колір у деяких овочів та фруктів;
- зняти шкірку у помідорів;
- обсмажити скибочки картоплі;
- видалити гіркоту, специфічний запах продукту;
- покращити смакові якості;
- потім заморозити (наприклад, зелень).