Бланшування позбавляє деякі овочі від гіркоти (наприклад, цикорій, листову капусту), неприємного запаху або надто гострого смаку. Наприклад, бланшування робить цибулю куди делікатнішою. ​​Sept 2, 2015

Бланшування допомагає підготувати овочі до заморожування. Після короткої теплової обробки вони довше зберігають свій колір та смакові якості. Після такої обробки у деяких продуктів, наприклад, у помідорів або кальмарів, легше знімається шкірка.

Бланшуванням відбілюють кістки, м'ясо, видаляють специфічний запах продуктів або їхню надмірну гіркоту, і так далі. Бланшування – Найпростіший спосіб очистити від шкірки арахіс та мигдаль.

Бланшують (фрукти, овочі, зелень, рибу) для того, щоб:

  • зробити білими кістки та м'ясо;
  • зберегти колір у деяких овочів та фруктів;
  • зняти шкірку у помідорів;
  • обсмажити скибочки картоплі;
  • видалити гіркоту, специфічний запах продукту;
  • покращити смакові якості;
  • потім заморозити (наприклад, зелень).