Корисні властивості дині Це насамперед органічна вода, крохмаль та цукру, білки та вуглеводи, харчові волокна, а також вітаміни, калій, магній, фолієва кислота, фосфор, кальцій, кремній, вільні органічні кислоти і не тільки. У дині міститься велика кількість фолієвої кислоти (вітамін В9).

Вона корисна при паралічах, викривленні обличчя, епілепсії, головний біль. Також при мігрені, суглобових болях, подагрі, радикуліті. Допомагає вона при кашлі, бронхіальній астмі, водянці, чорній жовтяниці, геморої, дробить каміння сечового міхура та нирок, жене сечу та місячні.

Шкода дині Диня – один із найбільш поширених фруктів, що викликають проблеми із травленням. Тому диню не рекомендується є людям, які мають проблеми зі шлунком, нирками та кишечником. До того ж диня може спричиняти алергічні реакції, особливо при непомірному споживанні.

Велика кількість клітковини – одна з головних переваг дині: найчастіше вона використовується для очищення організму та чищення кишечника, динні волокна виводять із організму токсичні речовини. Високий вміст заліза робить диню корисною при анемії, атеросклерозі та серцево-судинних захворюваннях.