Іншим інгредієнтом, який сприяє швидкому розварюванню бобовихє харчова сода. Через 10-15 хвилин після закипання гороху додайте в каструлю соду з розрахунку половину чайної ложки на 2 літри рідини.Aug 20, 2014

Деякі радять додавати в таку кашу щіпку харчову содищоб горох швидше і краще розварився. Це дійсно можна робити, проте не перестарайтеся, інакше страва матиме неприємний присмак.

Щоб горох швидко розварився до стану пюре, у жодному разі не замочуй його. Попереднє замочування тільки збільшує час варіння гороху. У магазині вибери колотий горох. Висип в каструлю потрібну кількість і залий водою приблизно на 3 см вище за рівень гороху.

Після закипання додайте в каструлю соду і не відходьте від плити, тому що вода почне сильно пінитися. Зніміть піну і перемішайте вміст каструлі. Поваріть кашу 20 хвилин, потім змініть воду, продовжуйте варити горох до готовності.