Лимонна кислота теж виступає в ролі консерванту, а ще вона надає кислинку та допомагає збалансувати смак. Крім того, лимонна кислота змушує працювати пектин: він починає негайно зв'язувати рідину та маса застигає. Якщо додати її раніше терміну, мармелад стане густим, не встигнувши зваритися.04 Mar 2019

Якщо домашній мармелад не застигає: Якщо ви зробили тест на холодній ложці і маса розтікається, є шанс все виправити: додайте в масу ще трохи соку лимона (або розведеної з водою лимонної кислоти) і знову розігрійте масу.

Швидше за все, фруктове пюре із цукром було не доварено. Залежить температура, до якої потрібно його уварювати, від самого пюре: рідкіше потрібно варити довше, тобто доводити до вищої температури.

16 г яблучного пектину (Е440)+60 г цукру (2)