Глутамат натрію – це сіль глутамінової кислоти. Вона зустрічається в чіпсах, вермішелі миттєвого приготування, китайської їжі, соєвому соусі, грибах та курячому бульйоні. Саме глутамат посилює смак та запах цих продуктів, а також наше бажання їх з'їсти.

Шкода глутамату натрію для організму може спровокувати появу алергічних реакцій; може підвищуватися тиск, порушуватися робота нирок та серця; чутливим людям до цієї речовини може ставати погано; їжа, в якій є Глутамат найчастіше немає нічого корисного.

Глутамат натрію – це підсилювач смаку, який часто додають у продукти швидкого приготування: локшину, швидкорозчинні супи, чіпси, консерви. У РФ він відомий як харчова добавка Е621.

До речі, якщо ви вирішите робити домашню ковбасу, слід мати на увазі, що на 1 кг м'яса використовується 5 грам глутамату натрію. Цікавий «м'ясний» смак надасть глютамат та гарнірам: локшині, макаронам, картоплі. Глутамат натрію – це найцікавіша харчова добавка, яка робить смак страв більш насиченим та яскравим.