Сало містить «корисний» холестерин та жири, які беруть активну участь у розвитку клітинних мембран, необхідних для побудови імунітету. З'їдаючи всього шматочок сала вранці, ви менше хворітимете.5 Aug 2022
На думку фахівців, найкраще є сало натще. Приблизно 10-30 грам (не більше) з ранку чинять на організм лікувальну дію – очищає кровоносні судини та захищає від утворення атеросклеротичних бляшок. До того ж сало дуже корисно при легеневих захворюваннях.
Дієтологи радять вживати цей продукт саме вранці: сало стимулює вироблення жовчі, тим самим сприяючи нормальному травленню. У підшкірному жирі свині міститься безліч жиророзчинних вітамінів – А, D, Е, і навіть ненасичених жирних кислот.
Шкода сала Сало – дуже калорійний продукт: у 100 г міститься близько 800 ккал. Це означає що якщо ви не плануєте витратити всю отриману від цього продукту енергію, то ризикуєте набрати зайву вагу. Вживання сала у великій кількості може призвести до ожиріння.