Це класичний спосіб, який вибирають практично усі італійці. Своєрідний ритуал – самбука подається з 3 кавовими зернами, символізують багатство, щастя та здоров'я.

Традиційний італійський спосіб вживання самбука con mosca (буквально "з мухами"); самбуку подають із трьома кавовими зернами, кинутими в напій. Вони символізують здоров'я, багатство та щастя. Самбуку п'ють і в чистому вигляді дуже сильно охолодженої як діжестив. Напій підпалюють у стосі, дають горіти.

У чистому вигляді Самбука відмінний діжестив – десертний напій, що подається в кінці застілля до солодких страв, кави та фруктів. Але перш ніж пити самбуку у чистому вигляді її потрібно добре охолодити, поставивши пляшку на 20-30 хвилин морозильну камеру.

В склад самбуки входять винні спирти, аніс та трави. А також цукор. Горять сивушні олії, що мають низьку температуру горіння, через що полум'я має ефектний яскраво-синій колір. До речі, чим довше горить самбукатим більше вигоряє градус.