Харчові волокна виводять з організму холестерин, запобігають утворенню жовчного каміння. Клітковина очищає від шлаків та токсинів. Капуста популярна в сезон грипу і застуд, оскільки має відхаркувальну дію. Також багата на вітамін С, який допомагає у зміцненні імунітету.Apr 15, 2022

У народній медицині капусту застосовують при хронічному холециститі, гепатиті, жовчнокам'яній та нирковокам'яній хворобах, пієлонефриті, цукровому діабеті, подагрі, пневмонії, бронхіальній астмі, стенокардії, аритмії, авітамінозі, анемії, променевій хворобі, отруєннях солями важких металів.

Капуста покращує стан шкіри, запобігає утворенню набряків, прискорює обмін речовин, очищає кишечник, допомагає впоратися із запорами та покращити роботу травного тракту, покращує фертильність, насичує організм корисними речовинами, що благотворно впливають на репродуктивну систему.

Корисні речовини у свіжій капусті – Сукупність елементів, необхідних людському організму. Вміст вітаміну К в 100 г овочів становить понад 60% добової норми, що дуже важливо, оскільки цей вітамін впливає на згортання крові і необхідний для здорового синтезу білка.