Куряче філе є рекордсменом за змістом легкозасвоюваного тваринного білка, необхідного як м'язам, а й всьому організму загалом на будівництво клітин. Продукт містить вітаміни групи В, особливо багато В2, а також залізо, яке підтримує високий рівень гемоглобіну в крові.

І найголовніше, куряче м'ясо – це чудове джерело нежирного білка. Для людей, які їдять м'ясо та стежать за фігурою, курка це простий спосіб задовольнити потреби організму в білку, не споживаючи при цьому багато жиру. Також це м'ясо є чудовим джерелом селену, фосфору, вітаміну B6 та ніацину.

Скільки курятини можна їсти на тиждень М'ясо курки містить багато якісного білка, але є його кожен день дієтолог не радить. Достатньо 2-3 рази на тиждень. За словами Гринькова, організму потрібна різноманітна їжа. Якщо раціон стає монотонним, це може призвести до харчових розладів.

Куряча грудка містить вітаміни групи А, В, С, Н та РР та холін. М'ясо допомагає покращити роботу травної системи, очищає печінку, підвищує імунітет. У курячій грудці немає холестерину: вона корисна при вагітності, підходить для дитячого харчування. Куряча грудка може бути заражена сальмонелами.