У ньому багато білка, вітамінів В6, РР, Е, С, поліненасичених жирів, важливих для збалансованого харчування людини. Крім того, кальмари багаті на мікроелементи (фосфор, залізо, мідь, йод), у ньому багато калію, так необхідного для здоров'я серця. Біле м'ясо кальмара не містить холестерину.

Користь кальмара для жінок полягає у високій концентрації білка, що означає здорове волосся, шкіру та нігті. А жирні кислоти Омега-3 та Омега-6 відіграють найважливішу роль для жіночого організму. Крім цього, вони сприяють довголіттю, зміцненню імунітету та виробленню гормону серотоніну.

Кальмари відварені – джерело цінного білка та поліненасичених жирних кислот, продукт містить вітаміни групи В, Е, а також необхідні організму людини мінеральні речовини, такі як калій, селен, залізо, йод, фосфор.

Насичує організм йодом Щупальця кальмара містять багато йоду. Він необхідний нормальної роботи мозку. Якщо регулярно вживати цей продукт, можна як заповнити баланс необхідних елементів, а й поліпшити пам'ять, прискорити розумові процеси.