Користь цибулі Овоч багатий фітонцидами та вітамінами групи В, вітаміном С, PP, Е, D, K, містить біотин, каротиноїди, лимонну та яблучну кислоти, ефірну олію, моно- та олігосахариди, флавоноїди. У ріпчастою цибулі 19 макро- та мікроелементів. Рослина має фітонцидну активність.

Корисні властивості цибулі різнобічні. Це потужний протимікробний засіб, який ефективно бореться із внутрішньою та зовнішньою інфекцією. Цибуля має противірусні, антибактеріальні, протиглистові, протигрибкові, дезінфікуючі властивості.

Регулярне вживання цибулі може підтримати здоров'я серця, оскільки це овоч багатий антиоксидантами. У червоній цибулі також є антоціани. За даними дослідження, у тих, хто вживав продукти, багаті на антоціани, ймовірність серцевого нападу була на 32% нижче, ніж у тих, хто їх не їв.