Кисломолочний напій тан має, як і айран, безліч корисних властивостей, які допомагають поліпшити роботу всього організму. Покращує роботу серцево-судинної системи. Зменшує ймовірність розвитку остеохондрозу за рахунок вмісту корисних мікро- та макроелементів. Вгамовує спрагу.13 Aug 2022
Вживаючи його регулярно, можна заповнити дефіцит вітамінів А, К, РР та Д. І все це при мінімальній калорійності – 22-27 ккал на 100 мл. Доведено, що тан добре чистить стінки судин, знижує рівень холестерину у крові, нормалізує тиск.
Напій підтримує водно-сольовий баланс в організмі та корисний для здоров'я. Його не рекомендують вживати на ніч через сечогінні властивості. Тан також не рекомендують вживати при захворюваннях шлунка, гіпертонії, гастриті, нирковій недостатності.
У тані міститься повний комплекс елементів, які у молоці. Солі, утворені в тані внаслідок молочнокислого бродіння мацоні, нормалізують водно-сольовий баланс організму, підвищує стійкість організму до урологічних захворювань. Тан допомагає виліковувати нефрити, холецистити, хвороби нирок та печінки.