Марля необхідна для більш простого відокремлення форми від готової пасхи. Без марлі сир може застрягти в поглибленнях малюнка і при знятті форми залишитися в поглибленнях. Якщо сирна маса дуже рідка, то марлю краще кілька разів скласти.

Запасіться марлею або вафельними рушниками – вони стануть у пригоді, щоб вистелити форму. Так паску буде легше витягти. В одному з рецептів пропонують замість марлі використовувати харчову плівку – так теж можна, але марля створює на поверхні пасхи неповторний "домашній" малюнок.

Рецепт сирної пасхи від Ольги Сюткіної Чисту марлю змочити водою, міцно віджати і вистелити нею в два шари друшляк. Викласти сир у друшляк, розрівняти, прикрити кінцями марлі. Зверху покласти невелику плоску тарілку і поставити гніт – наприклад, банку з водою або миску з кришкою.

Коли зайва рідина піде, пасха трохи зменшиться у розмірі і її буде легко Вилучити з пасочниці – досить акуратно накрити її перевернутим верх дном сервіровочним блюдом, перевернути пасочницю на тарілку широкою стороною вниз і потягнути нагору, звільнивши таким чином паску.