Щоб крупа не гірчила, слід промивати або замочувати кіно перед варінням. Зручно промивати зерна в ситі під холодною водою, яка відразу ж стікатиме. Не забувайте перемішувати, щоб видалити всі сапоніни – це рослинні глікозиди, що надають гіркоти. Вони містяться в оболонці зерна.
Перед варінням крупу потрібно гарненько промити. Якщо це не зробити, вона може гірчити.
Як слід промийте кіноа, кілька разів змінивши воду, доки вона стане зовсім прозорою. Влийте дві склянки води в невелику каструльку та поставте її на вогонь. Додайте у воду дрібку солі, а коли вона закипить – додайте промиту кіноа, і дочекайтеся, поки вода знову не досягне точки кипіння.
У кіноа містяться речовини, що надають йому гіркоти, а його оболонці є сапоніни, здатні призвести до інтоксикації організму. Тому перед варінням зернятка необхідно замочувати не менш як на 2 години. Найчастіше продукт замочують на ніч чи з ранку, якщо збираються готувати його увечері.