Молоки містять повноцінні тваринні білки і тому дуже поживні. З молок осетрових, лососьових та інших риб одержують білки – протаміни, які у комплексі з низкою лікарських речовин (наприклад, інсуліном) продовжують дію цих речовин.
Молоки лососевих риб містять цінний білок, амінокислоти, фосфор, залізо, натрій, вітаміни А, С, Е, В1, В2, В12. Включення цього субпродукту до раціону допомагає зміцнити серцевий м'яз, нормалізує роботу мозку та всієї нервової системи, покращує склад крові та активізує імунітет.
Молоко корисно для здоров'я в цілому Завдяки вмісту кальцію, фосфору, магнію, калію, вітамінів А, D та вітамінів групи В, а також інших корисних мікроелементів, молоко – просто незамінний продукт для того, щоб отримувати з їжею всі необхідні поживні речовини і добре почуватися.
Робиться все дуже швидко – шеф-кухар солить і перчить, вичавлює сік лайма, злегка обвалює шматочки в борошні і смажить на середньому вогні 5-7 хвилин. Можна подавати з будь-яким гарніром або додавати салат. Як свідчить легенда, саме молоки оселедці були улюбленою закускою російського Казанови Григорія Распутіна.