Додати оцет у яйце пашот чи ні – це споконвічна кулінарна дилема. Цей продукт забезпечує те, що оболонка білка залишається цілісною під час варіння. Але це зовсім не означає, щоб без оцту страву не приготувати.Інгредієнти:

  1. вода
  2. оцет – 1 ст. л
  3. сіль – 0.5 ч. л
  4. спеції – за смаком

Oct 8, 2021

Яйця, зварені у солоній воді, краще чистяться. Так як у шкаралупі є мікропори, які не пропускають через себе сіль, усередині яйця впаде тиск і воно стиснеться. Оцет діє так само – зміцнює шкаралупу і дає їй тріснути. Ще укус можна додавати при варінні яйця пашот – білок так швидше схопиться.

При дотику яйця і оцту з'явиться багато невеликих пухирців. Так виділяється вуглекислий газ. Саме так взаємодіють кислота та кальцій, який міститься у шкаралупі. Через це можна спостерігати, як яйце переміщається то вгору, то вниз.