Жиророзчинні барвники, як видно з назви, необхідні для роботи з масою, що містить жир як зв'язувальний компонент. Такими барвниками ми фарбуємо шоколад для декору кондитерських виробів, використовуємо для створення фарб для велюру та дизайну корпусних шоколадних цукерок та трансферних листів і т.п.

Жиророзчинні барвники підходять для фарбування кремів, які містять велику кількість жирів та шоколаду. Пофарбувати жиророзчинним барвником меренгу або бісквіт не вийде – в них не міститься жирів, які вступлять у реакцію з барвником.

Харчові жиророзчинні барвники таким широким полем діяльності похвалитися не можуть. Їх використовують виключно в харчовій промисловості для фарбування шоколаду та виробів, що містять какао-масло, жирових начинок, виготовлення масляного крему або глазурі.

Щоб водорозчинний барвник виявив свої властивості, його потрібно розчинити у воді, спирті чи горілці. А ось жиророзчинному барвнику для роботи потрібні жири – вершкове чи какао-масло, вершки, шоколад. Ось чим відрізняється жиророзчинний барвник від водорозчинногонезалежно від бренду та інших характеристик.