Порошок топінамбуру (борошно єрусалимського артишоку) застосовують для покращення обміну речовин при захворюваннях на цукровий діабет, атеросклероз, ожиріння. Рекомендується при підвищеному фізичному та психоемоційному навантаженні, а також при зниженні працездатності та швидкої стомлюваності (синдром хронічної втоми).

Порошок топінамбуру можна, можливо використовувати для приготування каш і гарнірів, супів, додавати в салати для збагачення та надання смаку. Приймати по 1 – 3 чайні ложки під час їжі.

Регулярно вживаючи бульби у сирому чи смаженому вигляді, можна суттєво знизити рівень цукру. Лікарі радять цей продукт хворим на подагру, хвороби нирок, недокрів'я, відкладення солей. Допомагає він і тим, хто намагається впоратися з ожирінням. Корисними властивостями можуть похвалитися відвар та сироп із бульб.

Її можна приймати як харчову добавку, або використовувати у випічці – тим самим покращуючи її смакові якості та корисні властивості! Крім приємного смаку, продукт має масу корисних властивостей. Він покращує травлення, імунітет, роботу серцево-судинної системи, печінки та жовчного міхура.