Капсаїцин – це компонент перцю чилі, який робить його гострим. Вважається, що він може полегшувати хронічний нейропатичний біль шляхом зниження чутливості нервів до больових імпульсів.Jan 13, 2017

Доведено, що капсаїцин допомагає справлятися з різними за походженням болями: Післяопераційний біль та різні болючі розлади Болі при проблемах з нервовою системою — діабетична невропатія, невралгія трійчастого нерва, постгерпетична невралгія

Він бореться з респіраторними захворюваннями: лікує застуду і позбавляє нежиті. Перець розріджує кров та підвищує апетит, допомагає організму краще засвоювати їжу, забезпечує профілактику серцево-судинних та онкологічних захворювань. Його використовують як компонент лікувальних сумішей та настоянок.

Капсаїцин викликає відчуття печіння тому, що молекули цього алкалоїду ідеально потрапляють у рецептори, а коли це трапляється, рецептори посилають сигнал у мозок про те, що рот горить.