Використовується у салатах, додає пікантності соусам. У кондитерській справі лимонний сік незамінний для різноманітності десертів, випічки, сиропів. Також лимонний сік додають у різні чаї.

У склянку із теплою водою додати половину нарізаного лимона (або 1/2 соку 1 лимона) та 1.5 чайної ложки меду. Пити краще ввечері або за 30 хвилин до їди.

Чи можна пити лимонний сік Лимонний сік дуже кислий, тому не рекомендується вживати його у чистому вигляді. Застосовувати його у розбавленому вигляді можна, можливо щоденно. Особливо корисний лимонний сік з водою натще. Напій випитий за півгодини до їди підвищує рівень pH і допомагає організму боротися із захворюваннями.

Лимонний концентрат – це натуральний лимонний сік у пляшці, який одержують методом випарювання зайвої рідини зі свіжого соку. Оскільки випарювання концентрату відбувається при низькому тиску, то всі вітаміни та мікроелементи, якими так багатий лимонний сік зберігаються.