Режим турбо-гриль Грилем називають додатковий нагрівальний елемент, розташований зверху робочої камери. Опція турбо-гриль у духових шафах передбачає одночасну роботу конвекційного вентилятора та гриля. При активації цього режиму забезпечується швидке та однорідне нагрівання по всьому об'єму духовки.

Переважна більшість випічки краще готувати в режимі "Верх + низ" для електричних духовок або "Низ" для газових. Конвекцію варто включати наприкінці, якщо хочеться отримати більш рум'яну скоринку. 4. У момент відправлення випічки в духовку вона вже має бути розігріта до температури, вказаної в рецепті.

У відмінність від звичайного гриля, у турбо-грилі використовуються два верхні нагрівальні елементи спільно з вентилятором. У разі використання цього режиму можна не підставляти продукти безпосередньо під нагрівач.

Верхнє нагрівання з конвекцією забезпечує рівномірне пропікання з скоринкою зверху. Ідеально для запікання будь-чого у формі – наприклад, лазаньї або жульєна, запіканки або суфле. У цьому режимі можна довести до готовності будь-яку страву, підрум'янити її зверху, створити сирну скоринку і т.д.