морепродукту, він чудово розкриває та доповнює смак м'яса. Найкраще він підкреслює смак свинини та яловичини. У Китаї устричний соус також додають до овочів, креветок або поїдають просто з відвареним прісним рисом, який завдяки такій заправці грає новими фарбами.

Соус має пікантний солодко-солоний смак, багатий амінокислотами та білками. Зберігати його потрібно в холодильнику, а використовувати швидко.

Устричний і рибний соус абсолютно не схожі всім – від смаку до способу приготування. Устричний соус вариться у великих чанах до загусання, тоді як рибний соус – це продукт ферментації анчоусів, яких витримують у бочках кілька років. Як бачите, нічого спільного.

В склад соусу входять вітаміни групи В, С та РР, мікроелементи калій, цинк, магній, марганець, залізо, фосфор. Цукор, що міститься в соусі, підвищує працездатність і настрій. Устричний соус протипоказаний діабетикам, алергікам, людям, схильним до ожиріння та з проблемним шлунково-кишковим трактом.