Бланшування позбавляє деякі овочі від гіркоти (наприклад, цикорій, листову капусту), неприємного запаху чи надто гострого смаку. Наприклад, бланшування робить цибуля куди більш делікатною. Бланшована картопля, з якої ми збираємося зробити чіпси, вбере менше жиру.
Бланшуванням відбілюють кістки, м'ясо, видаляють специфічний запах продуктів або їхню надмірну гіркоту, і так далі. Бланшування – Найпростіший спосіб очистити від шкірки арахіс та мигдаль.
Бланшують (фрукти, овочі, зелень, рибу) для того, щоб:
- зробити білими кістки та м'ясо;
- зберегти колір у деяких овочів та фруктів;
- зняти шкірку у помідорів;
- обсмажити скибочки картоплі;
- видалити гіркоту, специфічний запах продукту;
- покращити смакові якості;
- потім заморозити (наприклад, зелень).