Вони нейтральні у смаковому відношенні, придатні для копчення, значно полегшують технологію формування шинки, пастроми, рулетів та всіх продуктів. У всіх цих випадках плівка виконує функцію мембрани, формує продукт і забезпечує соковитість та збереження м'яса, паштетів, сиру, риби.

Щоб цього не сталося, є правила застосування колагенової оболонки:

  1. перед використанням замочити на 5 хвилин у теплій підсоленій воді;
  2. замочений продукт використовувати протягом години;
  3. температура смаження трохи більше 65-70 °C;
  4. при варінні до 75-80 ° C, при цьому опускати продукт потрібно в теплу воду і нагрівати поступово;

Їстівні колагенові плівки виготовляються із чистого яловичого колагену, що отримується із яловичих шкур. Плівка без смаку, виконує функцію мембрани, формує продукт та забезпечує соковитість та збереження м'яса, паштетів, сиру, риби.

Дуже схожа на натуральну, колагенова оболонка. Вважається, що її можна їсти. Для її виготовлення використовують натуральну сировину — сполучні тканини та колагенові волокна шкір великої рогатої худоби.