Жовті – для сирого птаха, Червоні – для сирого м'яса, Коричневі – для вареного м'яса та ковбас.
Білий колір обробної дошки – для молочних продуктів, зелений – овочі, синій або блакитний – морепродукти, жовтий – сирий птах, червоний – сире м'ясо. Ці рекомендації також поширюються на заклади громадського харчування, але багато хто бере їх на замітку і для домашнього використання.
Санітарно-гігієнічні вимоги до обробних дошок
Тип продукту | Маркування СанПіН | Маркування HACCP |
---|---|---|
оселедець | «Оселедець» | коричнева |
хліб | «Х» | коричнева |
рибна гастрономія | «РГ» | коричнева |
сир | "С" | біла |
Точно в ціль: чому для кожного продукту потрібна окрема дошка Ідеальних способів обробки поверхні, що повністю видаляють мікробів, не існує. Саме тому для різних видів продуктів потрібна окрема дошка. Пластикова – для м'яса, птиці, риби, які надалі піддадуться термічній обробці.