Спатула необхідна для: Змащування коржів та верхньої частини випікання кремом. Перемішування кондитерських сумішей: соусів, ганашей, кремів, джемів, гарячого шоколаду та ін. Перекладання пирогів, рулетів, тортів, млинців, оладок та іншої випічки з жароміцного посуду на блюдо.

Кухонна лопатка – обов'язковий помічник, коли треба щось перевернути, підчепити, перемішати, зняти їжу зі сковороди або розкласти по тарілках. Тому кухонні лопатки є практично на кожній кухні. Традиційний варіант для виготовлення лопаток – метал чи дерево.

на торт наносимо досить товстим шаром крем і рівномірно покриваємо боки торта та верхівку. Після того як торт покритий кремом, ставимо лопатку строго вертикально до поверхні торта, і починаємо обертати тарілку або тацю, на якій закріплений торт, Рука при цьому залишається нерухомою.

Лопатка силіконова виготовлена ​​з міцного нейлону та силікону. Цією силіконовою лопаткою дуже легко та зручно перемішувати різні страви при приготуванні, перевернути оладки, котлети, відбивні, омлет, або вийняти з листа гарячу випічку.