Для морозива використовується спеціальна плоска ложка у вигляді лопаточки з ледве вигнутими краями. До чаю подається ложка (чайна), щипці для цукру, ніж та вилка для лимона. Ніж використовується для нарізки лимона, має звивисте вістря. Виделка маленька, витонченої форми з двома зубцями.

Маленькі ложечки призначені для перемішування цукру в кухлі та порційного пиття. Дерев'яні ложки для чаю зараз явище не рідкісне, особливо вони добре підходять для маленьких дітей, але все ж таки частіше на кухнях зустрічаються ложечки з металу. Об'єм чайний ложки – 5 мл.

Чайна ложка – Столовий прилад, що вміщає до 5 мілілітрів рідини. Використовується для розмішування цукру в чаї та вживання десертів. Спеціальною чайною ложкою з довгу ручку їдять морозиво. Барна ложка – Спеціальна ложка, якою користуються бармени при приготуванні змішаних напоїв (міксів) та коктейлів.