Раклітниця – це зручний електричний прилад. для приготування страв з розплавленим сиром та обсмажування продуктів.Jun 27, 2022

Традиційна являє собою поверхню, що нагрівається, на яку кладуть головку сиру, а в міру його розплавлення зіскребають масу. Сучасний прилад має два рівні: на першому сковорідки для розплавлення порційних шматочків сиру, на другому гриль.

Половинки великих головок сиру плавлять і потім раклетним тупим широким ножем зіскребають на тарілку. При цьому тарілка має бути підігрітою, а під рукою напоготові має бути паприка та мелений перець, яким відразу потрібно посипати сир. І є раклет теж потрібно одразу ж.

Звичайно, справжній швейцарський раклет дуже дорогий, його можна замінити сирами типу сваля, грюєр, чеддер, ементаль. В принципі можна використовувати будь-який твердий сир, що має насичений смак.