Сотейник поєднує функції каструлі та сковорідки, а тому підходить для смаження, гасіння, пасерування, варіння.
Сотейник відмінно підходить для приготування м'яса, риби та овочів. Однак основна функція – томити та гасити продукти. Він відмінно підходить для рагу, плову та інших страв. Їжа, яка готується в сотейнику, Поступово насичується приємними ароматами.
По суті, сотейник – це і є Сковорода. З тією лише відмінністю, що він виконується з високими бортами, які можуть бути прямими або похилими. Призначений сотейник для смаження, гасіння, приготування найрізноманітніших соусів, його використовують для варіння, припускання, гасіння та пасерування.
Каструлі-жаровні особливо підійдуть тим, хто часто готує такі страви, як овочеве рагу, аджапсандалі, рататуй, чахохбілі, і навіть плов. Сотейник – це спеціальний посуд, створений для пасерування – низькотемпературної обсмажування з невеликою кількістю олії.