Овальна тарілка для риби потрібна для подачі порційних рибних закусок та салатів, нарізки та гарячих страв. Подовжена форма дозволяє сервірувати цілі тушки та балики, не пошкоджуючи їх. Рибні тарілки бувають різних розмірів – від невеликих порційних до великих страв. Для виготовлення використовують різноманітні матеріали.

Овальні страви використовують для підтримки в гарячому вигляді та подачі других натуральних смажених страв із риби, страви круглі – для страв із смаженого м'яса.

Види тарілок

  • Обідня тарілка є дрібною тарілку великого діаметру 25-30 см.
  • Супова тарілка призначена для подачі перших страв. …
  • Десертна тарілка призначена для подачі десертів та фруктів. …
  • страва можна зустріти різної форми, як круглі, так і овальні, а також прямокутні та квадратні.

Вони потрібні для того, щоб ставити на них бульйонні чашки, креманки та інші тарілки, а також, полегшити подачу та прибирання того посуду, який важко переносити. Крім того, підставкові тарілки потрібні і для того, щоб покласти на них використані прилади, виделки, ножі, ложки та інше.